Op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli tovert de vzw Keizer Karel het grasplein aan de Buulmolen in Olen weer om tot een echt festivalterrein.

Op vrijdag staat het kruim van de Vlaamse artiesten op het podium. Als eerste verwelkomen we Marina Wally, dochter van de welbekende charmezanger. Hierna zal Get Ready het beste van zichzelf geven met hun bekende hits. Topper op de affiche is Willy Sommers. Hij staat al van kindsbeen op de planken en kan als geen ander elke generatie entertainen. En om de avond af te sluiten kunnen we ook dit jaar rekenen op onze rots in de branding: Yves Segers.
 
Zaterdag 7 juli ruilen we de Vlaamse ambiancemuziek in voor de betere rockmuziek. We openen met de punkrockers van Vertex, een groep jonge muzikanten uit de streek. Roomservice speelt daarna een thuismatch. De groepsleden komen voor een groot deel uit Olen en omstreken. Voor wie het graag wat ruiger heeft, hebben we dit jaar gezorgd voor een afsluiter van formaat: Koyle. Deze groep rockers met roots in Genk stond dit jaar in de finale van The Clash of the Coverbands Benelux. Op menig motortreffen speelden ze al de pannen van het dak.
 
Voor de eerste maal speelt er tussen de laatste twee podiumwissels ook een groep in de grote tent. pIE P. Klein neemt hier de honeurs waar. Eind 2011 namen deze jongens uit Heist-op-den-Berg deel aan de halve finale van de Nekkawedstrijd. Je mag je verwachten aan Nederlandstalige nummers met een leuke melodie en teksten met een dubbele bodem.
 
Het volledige programma :
Vrijdag 6 juli:
18.00 uur: Marina Wally
19.00 uur: Get Ready
20.00 uur: Lisa Del Bo
21.00 uur: Willy Sommers
22.00 uur: Yves Segers
 
Zaterdag 7 juli:
Vertex
Dark Vetta Koppa

pIEp.KLEIN
Roomservice

KOMMOROV

KOYLE

 
Praktisch:
 
-          Locatie: Buulmolen, Industrielaan z/n, nabij sluizencomplex.
-          Vrijdag: toegang vanaf 17.00 uur, met optredens van 18.00 tot 23.00 uur.
-          Zaterdag: toegang vanaf 16.00 uur, met optredens van 16.30 tot 1.45 uur.
-          De toegang is volledig gratis.
-          Nieuw: de stoelen worden verhuurd in ruil voor één drankbon. Je mag natuurlijk ook altijd je eigen stoel meebrengen.
-          Wanneer de zon ondergaat, zakt ook de temperatuur. Denk daarom aan een warme trui of jas.
-          We raden iedereen aan om te voet of met de fiets te komen. Er is een fietsenstalling aan de ingang van de weide.